Tatiana Sentamans

Tatiana Sentamans és Doctora en Belles arts i Professora Titular de la Facultat de BBAA d’Altea. Les seues línies d’acció se centren en la pràctica artística i el pensament contemporanis. Li interessen la complexitat política i el potencial transformador de les arts visuals, així com dels discursos visuals populars com el cinema i les sèries, la música, el còmic, el fanzine, la publicitat o els videojocs, i en definitiva les iconografies i mitologies contemporànies.

És membre del col·lectiu artístic O.R.G.I.A des de 2001, i del grup d’investigació consolidat FIDEX des de 2007 (integrat en el Centre d’Investigació en Arts CIA de la UMH). També és directora del Màster Universitari en Estudis Culturals i Arts Visuals, GANYOTA. Autora de la monografia Amazones Mecàniques: engranatges visuals, polítics i culturals (Ministeri de Cultura, 2010), ha coeditat diverses compilacions, i ha publicat múltiples articles d’investigació i capítols de llibre en revistes i editorials de rellevància (Extraviament, Art i Polítiques d’Identitat, Papers d’*Art, IVAM, Éditions Universitaires de Dijon, Fonaments, Bellaterra, Txalaparta, Brumaria, Barlin Llibres, etc.). Així mateix ha codirigit el Congrés Internacional Cossos/Sexualitats Herètiques i Pràctiques Artístiques i dictat més d’una vintena de conferències entre universitats, centres d’investigació i museus nacionals i internacionals, com són les seues últimes contribucions en la UV, la UPV, la UVigo, la UIMP, l’Université de Tolosa Le Mirail a França, la Fundació Luis Seoane de la Corunya, el MUAC a Mèxic, l’IVAM a València, o el MediaLab Prado, Escorxador, el CA2M o el MNCARS de Madrid.

La seua activitat s’ha traduït en diversos projectes d’investigació i de comissariat, i en més de 80 participacions en exposicions i cicles amb repercussió en mitjans de rellevància com a Metròpolis (tv2), El País o La Vanguardia. La seua investigació ha sigut reconeguda amb diversos premis entre els quals destaquen el Primer Premi Nacional d’Investigació Cultural Marqués de Lozoya 08 (MECD), l’Esment Especial del Jurat en la modalitat d’en la XIXª Edició Premi Espais a la Creació i a la Crítica d’Art de la Fundació Espais d’Art Contemporani de Girona (2007), el Premi d’Investigació del Consell Social (Modalitat “Joves Investigadors”) de la UMH (2013), o el Premi Museari Acció 2019. En l’actualitat és Vicerectora de Cultura de la Universitat Miguel Hernández.

Back to top button