Directores i guionistes prenen la paraula al Festival Internacional Series Nostrum

Series Nostrum Blog

Directores i guionistes prenen la paraula al Festival Internacional Series Nostrum

Divendres, 27 de novembre, les directores i guionistes de les sèries nacionals i internacionals amb més repercussió dels últims temps van ser les protagonistes del cicle ‘Creadores’.

El Festival va voler dedicar un apartat exclusiu per tractar la creació d’aquest tipus de ficció televisiva des d’una perspectiva femenina, considerant que cada vegada són més les dones que integren el sector. Amb aquest cicle es completava el nodrit programa que, des del seu inici, va tractar les sèries des de diverses perspectives: la producció, el finançament, el turisme i els diversos gèneres, com el cinema i el terror.

La primera de les taules rodones de matí es va centrar en el treball de les guionistes. Moderada per Mayte Ferre, responsable de direcció artística de Sèries Nostrum, va comptar amb la presència virtual d’Aurora Gracià Tortosa, que ha intervingut en els guions de sèries com ‘Valeria’, ‘Perduda’, ‘Instint’ i ‘ByAnaMilán’.

També en ella va prendre part Maria Mínguez, que després de formar-se com a guionista a l’escola de cinema de Nova York amb una beca Fulbright, ha treballat en sèries i programes de la televisió valenciana com ‘Socarrats’, ‘Autoindefinits’, ‘La Forastera’ i compta amb la seva primera pel·lícula com a guionista, ‘Viure dues Vegades’ (2019), guanyadora de sis premis de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, entre ells el de millor guió.

A continuació tindria lloc la taula rodona ‘Directores’, sent moderada per la periodista i redactora Rebeca Ruíz. Com convidada per videoconferència, la taula va comptar amb Lina Badenes, productora en Turanga Films, i autora de treballs tan destacats com el documental ‘Rol and Rol’ sobre el poder de donar exemple perquè les persones, en aquest cas dones, puguin tenir referents i buscar un futur millor.

A la tarda es va oferir la projecció de les sèries premiades en aquesta convocatòria de Sèries Nostrum, els responsables estarien presents a l’endemà per anar a les trobades del matí i recollir els guardons en l’acte de cloenda de la tarda, amb el qual es donaria per finalitzat el Festival.

Institucions i organismes oficials

Col·laboracions i patrocinis

Partners de contingut

Press Enter / Return to begin your search or hit ESC to close.

New membership are not allowed.