Creadores de sèries

Cicle

Alguna vegada t’has plantejat fins a quin punt influeix el qual les dones comencin a ocupar llocs rellevants en el procés de creació d’obres audiovisuals i, concretament, en les sèries?

Amb l’aparició de les plataformes de streaming s’ha perdut, encara més, el coneixement dels creadors darrere d’una obra audiovisual. Perdem l’expressió: la sèrie de X persona, i la reemplacem per: la sèrie de X plataforma.

Ara que les dones començaven a ocupar llocs rellevants en la creació de contingut és si més no es nomena als que estan darrere i només es mantenen en boca els noms dels directors de pel·lícules de fa anys.

I tu, lector, et preguntaràs, en què m’afecta a mi que una dona sigui la creadora d’un contingut dirigit a les masses?, Fan contingut diferent?, En què es diferencia?

Creadores, guionistes, directores i productores rellevants de el sector audiovisual es reuneixen al Festival Sèries Nostrum per comentar els seus punts de vista sobre aquest tema, creuen que algunes de les seues sèries serien diferents si hagués sigut una altra persona qui escrivís sobre elles? Haguessin arribat a generar alguna d’aquestes sèries de no ser per que elles ho incentivessin? Té algun efecte el que es comenci a notar una presència femenina en la creació de contingut tant per a l’espectador com per al sector professional?

Participants

Aurora Gracià Tortosa
Guionista

Aurora Gracià Tortosa

Guionista

És guionista, va començar a treballar en televisió el 2004 i des de llavors ha escrit i dirigit formats d’entreteniment tant a Espanya com als EUA. Té experiència dirigint equips i gestionant projectes audiovisuals. Des de fa diversos anys es dedica a l’escriptura de sèries de ficció. Els seus últims treballs són: “Valeria” (Netflix), “Perduda” (A3 i Netflix), “Instint” (Movistar) i “ByAnaMilán” (A3player).

Inma Torrente
Directora

Inma Torrente

Directora

Directora en sèries com: Valeria, Servir i Protegir, Els Misteris de Laura, 6 germanes, cosa que celebrar, El secret de el pont vell.

Vaig néixer a Barcelona, ​​però em vaig criar i vaig estudiar a València. Diplomada en Imatge i So. A València només treballi un parell d’anys com a ajudant de muntatge en curts, 1 llargmetratges i una sèrie d’animació. D’aquí vaig entrar a el món de la televisió com a ajudant de realització en un programa de reportatges per a Canal 9.

El 1997 vaig arribar a Madrid, vaig començar treballant primer com a auxiliar de realització en sèries de TV, després ajudant.

També vaig estar un temps com a realitzadora de reportatges en programes com Nosolomúsica, entre d’altres.

Després vaig tornar a la ficció per dirigir una sèrie diària “Amistats Perilloses” i des d’aquí he seguit dirigint sèries com “Els misteris de Laura”, “Viu cantant”, “Sis Germanes” …

Els meus últims projectes han estat, la direcció de la sèrie “Servir i Protegir” per a TVE. “Desapareguts” per Amazon i Tele 5. Valeria per Netflix, i “Senyores de l’Hampa” per Amazon i Tele 5. Actualment estic gravant la segona temporada de Valeria.

Lina Badenes
Productora en Turanga Films

Lina Badenes

Productora en Turanga Films

Està creant una sèrie i aquest any s’ha produït el document Rol and Rol sobre el poder de donar exemple perquè les persones en aquest cas dones) puguin tenir referents i buscar un futur millor.

Maria Mínguez
Guionista

Maria Mínguez

Guionista

Guionista en pel·lícules com: Viure dues vegades i Amor en pols i sèries com: Sex Symbols i creadora de la regidora, sèrie en producció.

Actes relacionats

november, 2020

Cicles

Tipus d'Esdeveniment

LLOC DE L'ESDEVENIMENT

 

Organismes oficials:

Col·laboracions i patrocinis:

Partners de contingut:

Press Enter / Return to begin your search or hit ESC to close.

New membership are not allowed.

X
X