Series Nostrum Blog

Altea acollirà el I Festival Internacional de Sèries des del pròxim cap de setmana

  • 11 months ago

La Vila d’Altea actuarà com a marc incomparable per a la celebració de la primera edició del Festival SERIES NOSTRUM del 20 al 29 d’aquest mes, durant el qual es rendirà tribut a la figura de Chicho Ibáñez Serrador i es premiaran les sèries ‘Luimelia’, ‘En Eixir de Classe’ i ‘L’Últim Show’.

El Festival Internacional SERIES NOSTRUM ha sigut presentat oficialment durant la roda de premsa celebrada hui a Altea, comptant amb la intervenció del seu director, Carlos José Navas; la de la regidora de cultura, Aurora Serrat; i la de Pere Barber, edil de Comunicació i Film Office.

Aurora Serrat ha destacat la importància que les institucions visibilitzen el seu suport a la Indústria recolzant la posada en marxa d’iniciatives com la de SERIES NOSTRUM. El regidor de Film Office ha reforçat, a més, el valor turístic d’aquest Festival, posant l’accent en el format híbrid d’aquesta primera edició i que permetrà seguir totes les activitats a través de la web oficial (www.seriesnostrum.com) a aquells que no puguen fer-ho presencialment.

Navas ha sigut l’encarregat de revelar el programa complet d’aquest Festival pioner a la Comunitat Valenciana, que abordarà la ficció televisiva des d’una perspectiva completa. Mostrar el vessant creatiu després de la cambra constitueix un dels objectius principals de SERIES NOSTRUM, posant especial èmfasi en “la manera en què treballen les directores i guionistes de les sèries nacionals i internacionals més rellevants”, ha apuntat. I és que, un dels cicles més esperats és el de ‘Creadores’, en el qual intervindran huit dones per a transmetre com desenvolupen i viuen la seua professió diàriament.

HOMENATGE A CHICHO IBÁÑEZ SERRADOR

SÈRIES *NOSTRUM donarà principi divendres que ve 20 de novembre amb l’acte inaugural i l’exposició en homenatge a una de les figures clau de la Història de la Ficció Televisiva, Chicho Ibáñez Serrador. L’esdeveniment comptarà amb la presència del seu fill Alejandro Ibáñez, qui recentment ha estrenat el seu primer llargmetratge cinematogràfic titulat ‘Urubú’. Així mateix, Ibáñez participarà en el cicle ‘Per a no dormir’ previst per a l’endemà i que integrarà taules redones i projeccions entorn de les temàtiques crim i terror.

CICLES I PROJECCIONS

El 23 de novembre continuaran els cicles temàtics amb ‘Produint Sèries’. Els recursos necessaris des de la perspectiva de les sèries diàries centraran el primer de les trobades; el tema del finançament s’abordarà en la segona de les taules redones del dia. La vesprada es reservarà per a la trobada amb À Punt i la projecció de les sèries ‘The Walking Dead: World Beyond’ i ‘Bordertown’ de AMC-SUNDANCE.

EL cicle ‘Sèries i Turisme’, que es desenvoluparà durant la jornada del 25 de novembre, destacarà aquest tipus de ficció televisiva com a valuós catalitzador per al turisme i inclourà una taula redona sobre la sèrie ‘Joc de Trons’. Durant la vesprada es projectarà la sèrie ‘Alex Rider’ de MOVISTAR +.

Directores i guionistes prendran la paraula durant el matí del divendres 27 de novembre dins del cicle ‘Creadores’. La vesprada es reservarà a la projecció de les sèries guardonades en aquesta primera edició del Festival Internacional SERIES NOSTRUM.

TROBADES I PREMIS

Des d’aquesta edició s’instaurarà el premi ‘Chicho Ibáñez Serrador a la Trajectòria’ amb el qual es destacarà el treball d’aquells que han dedicat tota una vida a la televisió. Enguany, a títol pòstum i com a tribut, recaurà en ell mateix i serà recollit pel seu fill Alejandro Ibáñez durant la gala inaugural.

La resta de guardons atorgats en aquesta convocatòria per l’organització de SERIES NOSTRUM seran entregats als creadors de ‘Luimelia’, ‘En Eixir de Classe’ i ‘L’Últim Show’ durant la vesprada del dissabte 28 de novembre en la gala de clausura. Comptant amb la presència dels mateixos i amb la d’algun dels actors, durant el matí també podrà gaudir-se de tres trobades dedicades a cadascuna de les sèries.

ACTIVITATS INFANTILS

Els diumenges 22 i 29 de novembre en la Plaça Mestre la Música, els més xicotets també podran gaudir de les sèries assis tint a tallers de màscares, marcapàgines i hama beads, o competint amb el ‘Party sèries TV’ i l’activitat ‘Quina sèrie soc?’.

SOBRE ELS ORGANITZADORS

L’organització del FESTIVAL INTERNACIONAL SERIES NOSTRUM és a càrrec de FUERA DE SERIES PRODUCCIONES I ASSOCIACIÓ SERIES ON, en col·laboració amb AJUNTAMENT D ́ALTEA, INVAT·TUR (Institut Valencià de Tecnologies Turístiques) i INSTITUT VALENCIÀ DE CULTURA.

El Festival comptarà amb un atractiu programa protagonitzat per creadors i personatges de sèries de gran importància social, que en aquesta ocasió es desenvoluparà sota un format híbrid combinant les seues facetes presencial i online, per a oferir totes les garanties en matèria de salut.

Organismes oficials:

Col·laboracions i patrocinis:

Partners de contingut:

Press Enter / Return to begin your search or hit ESC to close.

New membership are not allowed.

X
X