Series Nostrum Blog

Alejandro Ibáñez: “els esdeveniments com sèries nostrum són més que necessaris en els temps que corren”

Després de desenvolupar la seva carrera professional com a dissenyador gràfic a Estats Units, torna a Espanya per seguir els passos del seu pare, el mític Chicho Ibáñez Serrador, com CEO de Prointel, la primera productora independent de televisió a Espanya, Creadora d’èxits d’entreteniment internacionals com el “Un, dos, tres … respongui una altra vegada”, “Waku, Waku”, “Parlem de Sexe”, “Històries per no dormir”, o “Qui pot matar un nen?” entre molts.

Alejandro ha creat múltiples formats televisius i realitzat nombrosos documentals. El 2018 dirigeix ​​el seu primer llargmetratge cinematogràfic titulat ‘Urubú’. Aquesta pel·lícula ha desenvolupat una reeixida carrera en festivals de gènere tant nacionals (Nocturna Madrid, Ombra Múrcia, Fantbilbao Bilbao …), com internacionals (Ariano IT, GrimmFest UK, Macabre MEX, Vermell Sang ARG …). Rebent els premis de el públic i a la millor producció al Festival de Cinema Calçada de Calatrava, i al millor llargmetratge en Fantarifa. Aquest projecte, que ha comptat amb la participació de RTVE, s’ha estrenat al setembre de 2020 en sales comercials del nostre país.

En Sèries Nostrum vam tenir el plaer d’entrevistar-lo i de comptar amb la seva presència durant les jornades de divendres 20 i de dissabte 21 de novembre. A més de prendre part en l’acte d’obertura del Festival i inauguració de l’exposició en homenatge al seu pare, va recollir el ‘Premi Trajectòria’ a Chicho Ibáñez Serrador, que li ha estat concedit a títol pòstum i el nom d’adoptar des d’aquesta i per a les edicions futures. Dissabte al matí, Alejandro va protagonitzar una de les taules rodones de el cicle ‘Per no dormir’; a la tarda, després de les projeccions de les mítiques ‘Històries per no dormir: l’asfalt’ i ‘L’Home que va vendre el seu riure’, obra del seu pare, va arribar el torn de la seva thriller ‘Urubú’.

Què significa per a tu l’homenatge a la vida i obra del teu pare (Chicho Ibáñez Serrador)?

Per a mi i la meva família és un orgull aquest tipus d’homenatges, personalment són molt emotius i mantenen viu el record de la seva vida i trajectòria.

Creus que són importants actes així com una manera de fomentar la cultura, el cinema, l’art?

És molt important que se celebrin, per que hi ha molta gent que s’ha deixat la vida fent la seva feina, i aquesta és una magnífica manera d’agrair tot el que han fet per per la cultura i pel seu públic.

Recentment has estrenat el teu primer llargmetratge cinematogràfic titulat ‘Urubú’, de què tracta?

Principalment és un homenatge al meu pare i al seu cinema, especialment a la seva pel·lícula ‘Qui pot matar un nen’. Tracta d’una família que està passant per moments delicats en la seva relació i emprenen un viatge junts per reforçar el seu amor i poder fotografiar una au difícil de trobar, ‘el urubu’. En el viatge perden la seva filla, i durant la recerca afronten i s’enfronten a situacions molt complicades.

Has participat a la taula rodona ‘Llegats d’històries per no dormir’, amb que voldries que els assistents es quedaren?

Sobretot m’agradaria que valoraren el que aquesta sèrie ha aportat a el cinema i la influència d’aquesta sobre els directors que tenim actualment.

Penses que són necessaris més esdeveniments com aquest (tot i la situació de l’Covid-19) per donar el valor que mereix la cultura, el cinema i l’art?

Ara són més que necessaris i ens trobem en el moment perfecte per realitzar aquest tipus d’esdeveniments. Corren uns dolentíssims temps per a la cultura en general.

Organismes oficials:

Col·laboracions i patrocinis:

Partners de contingut:

Press Enter / Return to begin your search or hit ESC to close.

New membership are not allowed.

X
X