Sèries Nostrum posa el punt i final al festival amb el lliurament de premis a les sèries 'Luimelia',

Series Nostrum Blog

Sèries Nostrum posa el punt i final al festival amb el lliurament de premis a les sèries 'Luimelia',

El Festival Internacional Sèries Nostrum, organitzat per Fora de Sèries Produccions i Associació Sèries ON, i que ha tingut lloc a Altea de l’20 a l’29 de novembre, donava per finalitzada la seva primera i exitosa convocatòria el 28 de novembre. S’acomiadava així fins a la propera edició, prevista per al proper any.

Dissabte a la tarda, va tenir lloc la gala i lliurament de premis a les tres sèries guardonades en aquesta edició, comptant amb la presència de Diego Zaragozí, tinent alcalde de l’Ajuntament d’Altea; Aurora Serrat, regidor de cultura; Pere Barber, regidor de comunicació i Film Office; Abel Guarinos, director general d’l’Institut Valencià de Cultura; José Luís Moreno, director adjunt de l’Institut Valencià de Cultura; Tatiana Sentamans, vicerectora de cultura de la Universitat Miguel Hernández; i el director de l’Festival, Carlos José Navas. A l’acte van acudir també els productors, creadors i alguns dels actors protagonistes.

El fenomen social de calat internacional ‘Luimelia’ es va alçar amb una de les estatuetes creades per l’artista visual i professora de la Universitat Miguel Hernández Susana Guerrero, en la categoria ‘Premi Consciència’. Tatiana Sentamans, vicerectora de cultura de la Universitat Miguel Hernández, va ser l’encarregada de fer lliurament de la mateixa a dos els seus creadors, Borja González Santaolalla i Diana Roig.

A continuació, es procediria a fer el mateix en la categoria de ‘Premi Llegat’ a la mítica sèrie ‘A l’eixir de classe’, que va assentar les bases perquè altres com ‘Companys’, ‘Un pas endavant’, ‘Física o química ‘i, la més recent,’ Elit ‘, tinguessin la seva oportunitat a la televisió anys més tard i gaudiran de la mateixa fama. Abel Guarinos, director general d’l’Institut Valencià de Cultura, va lliurar el premi en aquest cas a un dels seus creadors, Eduardo Zaramella.

Finalment, l’equip de l’entranyable sèrie ‘L’Últim Show’, recollia el ‘Premi Repercussió’, en reconeixement a l’important abast mediàtic que ha obtingut aquesta producció de modest pressupost. Diego Zaragozí, tinent alcalde de l’Ajuntament d’Altea feia lliurament d’aquest a Miquel Àngel Tirado (actor protagonista), Laura Boudet (actriu protagonista), Carlos Val (Co-director) i Jaume Fontán (Productor Executiu a Aragó TV).

Durant deu dies, Sèries Nostrum ha desenvolupat un complet programa d’activitats per posar en valor la feina dels professionals d’aquest sector a través de taules rodones, trobades i projeccions, sota el paraigua de quatre temàtiques concretes: producció, turisme, dona i el tractament de les sèries des de la perspectiva dels gèneres crim i terror. Tot això sense oblidar les activitats infantils que han tingut lloc a la Plaça Mestre de la Música i les projeccions de les sèries més entranyables de Canal Panda en aquest mateix lloc i que continuen demà diumenge.

El Festival ha comptat amb el suport de Ajuntament d’Altea, INVAT · tur, Institut Valencià de Cultura, Renfe, Grup Servidauto, Caixaltea, Bocopa, Hotel Altaia, CREA SGR, Costa Blanca, Universitat Miguel Hernández i Casa Mediterrani.

Institucions i organismes oficials

Col·laboracions i patrocinis

Partners de contingut

Press Enter / Return to begin your search or hit ESC to close.

New membership are not allowed.