Els recursos necessaris (inclosos els financers) per enfrontar-se a una sèrie amb el cicle ‘Produint sèries’

Series Nostrum Blog

Els recursos necessaris (inclosos els financers) per enfrontar-se a una sèrie amb el cicle ‘Produint sèries’

La part més coneguda i visible d’una obra audiovisual és el rodatge, tots reconeixem “Acció!”, “¡Talleu!”, “Presa bona”. No obstant això, pocs saben dels secrets de la producció per arribar fins a aquest punt. De la creació de el guió fins al rodatge hi ha tot un món de paperassa, trucades, contractacions … A la fi i al el cap, una obra audiovisual és un producte, i com a producte, s’ha de fer amb un treball minuciós i amb l’objectiu d’obtenir beneficis.

Les dues taules rodones i la trobada celebrats dilluns passat, 23 de novembre, van tractar des de diverses perspectives tots els detalls necessaris per a crear una sèrie.

A la primera de les cites, ‘El cas de les sèries diàries’, Borja Gzlez Santaolalla de la productora Diagonal TV (Estimar és per sempre, Luimelia, Rodolf Sirera (Estimar és per sempre, La catedral de la mar) i José Jaime Linares, president d’APPA (Associació de Professionals de la Producció Audiovisual), van ser els encarregats de revelar els secrets d’un costós treball que implica la preparació de cada episodi d’una sèrie diària.

En segon lloc, amb ‘Els diners ho mou tot: el finançament de les sèries’, vam reunir en una taula als responsables de l’Institut Valencià de Cultura, de Triodos, a César Martí (director de continguts d ‘À Punt Mèdia), Jaime Fontán (productor executiu en l’últim xou de AragonTV) i CJ Navas (director de Festival). S’hi va parlar de la inversió de les pròpies cadenes i plataformes i dels recursos propis de les empreses productores.

A la tarda, la trobada d’À Punt amb els actors de la sèrie ‘L’Alqueria Blanca’, va comptar amb els actors Lola Moltó, Carme Juan i Òscar Ramos per recordar els personatges que van interpretar a Dora Pedreguer, Blanca i Robert Sanchis Pedreguer, respectivament.

Amb moderació de Tomàs Mestre Damià (professor, actor i director de teatre), la trobada es va centrar a ‘L’Alqueria Blanca’ com a sèrie icònica de RTVV, tot un fenomen social per la identificació de el públic amb els personatges i que “va transcendir les pantalles i els alts índex d’audiències fins i tot en les redifusions “.

Per finalitzar, a les 18.30 hores es va projectar les sèrie ‘The Walking Dead: World Beyond i Bordertown’ d’AMC – Sundance.

Institucions i organismes oficials

Col·laboracions i patrocinis

Partners de contingut

Press Enter / Return to begin your search or hit ESC to close.

New membership are not allowed.

X
X